Voor boeking bel 0613252932 of mail djfransentertainment@gmail.com

DE NIEUWE SOUND IN NEDERLAND: STANDAARD


Sinds 2016 vormen Rosita Loth en Philip Mouwes het muzikale duo ‘STANDAARD’. Inmiddels zijn er vijf videoclips verschenen, waaronder het zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’, Engels In De Nacht en ‘Doe Ik te Jong’. De laatste release en eerste Engelse single ‘Without You By My Side’ (maart 2018) is in verschillende landen gedraaid en de reacties op de sound waren zeer positief in het buitenland.

De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound, met invloeden vanuit disco, late 80’ en ook 90’s Club, maar wel met de vibe van nu.
De teksten zijn in het Nederlands en sinds kort ook Engels, waarbij het leven, liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky sound er momenteel niet is, heel eigen is en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.

De muziek is multipurpose: heerlijke dancy tunes voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty.

Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energy uit op het podium en in de videoclips.


RELEASED SINGLES
Na de eerste single ‘Twijfel Niet’, is begin 2017 de tweede track ‘Engel In de Nacht’ uitgekomen. Deze single werd al veelvuldig gedraaid op verschillende radiostations. Tussendoor is ook nog het wat rustiger ‘Alles Is Weg’ uitgekomen, met meer rap-elementen en easier swing.
De zomertrack, ‘De Zomer Is Van Ons’, is sinds de release door behoorlijk wat plaatselijke en regionale radiostations opgepikt en kan misschien wel een klein hitje worden genoemd.
De opvolgende single was ‘Doe Ik Te Jong’ (oktober 2017). Een super-funky retro-style track met te gekke videoclip erbij. Dit nummer is inmiddels bijna 100.000 x gedraaid op Spotify en werd door veel radiostations geprezen en op de high-rotation gezet.
In maart 2018 kwam hun eerste Engelse single uit en deze mag toch best succesvol worden genoemd, aangezien de track in meer dan 15 landen is gedraaid en bijna 50.000 plays heeft op Spotify in een maand tijd.


DE NIEUWSTE RELEASE: JIJ EN IK. DE NIEUWE SOMERHIT VAN 2018?
De nieuwste single is getiteld ‘Jij En Ik’ en is een bewerking in het Nederlands van de grote disco hit van Spargo ‘You And Me’ (1980). Na de toestemming van Ellert Driessen van Spargo voor het uitbrengen van deze track, heeft STANDAARD een catchy eigentijdse versie uitgebracht met reggaeton-beat en salsa-invloeden die het nummer tot een potentiële zomerknaller kunnen maken.
De bijbehorende videoclip is weer een mooie en aparte productie geworden, die perfect past in de lijn van de voorgaande clips, maar daar toch weer iets extra’s aan toevoegt.
De zwart-wit en zwart-rode elementen in de clip en de locatie van een New York-style pianobar en de Amsterdamse Jordaan geven de videoclip een eigen look & feel en laten de track goed tot zijn recht komen.
Door de bekendheid van de hit van Spargo zou dit nummer best wel eens voor veel meer exposure kunnen gaan zorgen op radio en TV.

NOG TE VERWACHTEN
“Productie is iets wat een ‘ongoing principle’ is”, zegt Philip. Inmiddels ben ik al met het veertiende nummer bezig en zijn er nog vier Engelse versies gemaakt van nummers die eerst in het Nederlands waren geschreven. Er is zelfs een Duiste versie van De Zomer, Der Sommer Ist Bei Uns. “Daar moeten wij ook zeker iets mee gaan doen.” Without You By My Side is het eerste voorbeeld van een anderstalige uitgave en was best een onverwacht succesje. “Dat smaakt naar meer”, zegt Philip daarop.
Maar er komt dus nog veel meer aan! Voor de rest van 2018 en zelfs 2019 liggen er al voldoende nieuwe supergave singles klaar. Allemaal heel dancy. “We zijn een nog meer dansbare en funky & groovy richting ingeslagen”, zegt Rosita enthousiast.

Naast de eerder genoemde invloeden uit Disco en de 80’s/90’s in het algemeen, zijn er ook invloeden van artiesten als Jamiroquai, Daft Punk, Bruno Mars en de Nederlandse act Kraak & Smaak.


Over STANDAARD en de muziek
Rosita is een gepassioneerde singer-songwriter die ooit begon als danseres. Nu houdt ze zich volledig bezig met performance, zingen en zangles geven. Daarnaast heeft ze nog haar eigen coverband, Rosita Loth & The Travel Light Band en organiseert zij haar eigen jamsessies.
Met haar sterke persoonlijkheid en flamboyante verschijning straalt deze powerlady op het podium en met haar unieke stem neemt ze je mee in het verhaal.
Philip is een energieke, dynamische singer-songwriter met een andere achtergrond. Hij kwam uit de wereld van coaching & advies.
Enkele jaren geleden heeft hij een radicale carrièremove gemaakt naar de wereld van muziek en entertainment en zijn passie gevolgd. Met zijn flair en uitstraling is hij een in-het-oog-springende verschijning en zijn stemgeluid is te typeren als warm, helder en toegankelijk.
In de muziekproductie werkt STANDAARD samen met de producer Roeland Ruijsch uit Roermond. Een indie-muzikant/producer en zeer prettig in de samenwerking. “Hij weet immer een juiste en passende vertaalslag te maken van de aangeleverde basis-sound en voorgestelde ideeën en dat maakt de samenwerking zo waardevol”, zegt PhilipSTANDAARD: Een lekker catchy, funky en nieuw geluid in de Nederlandse popscene!
Update
Het is eindelijk zover! Hier is de nieuwe release van STANDAARD, de dubbelsingle ‘One In A Million’ en ‘Één Op Oneindig’.
De officiële release is op vrijdag 7 september, zowel nationaal als internationaal.
Ik heb van beide tracks de wav en de cover erbij gedaan. Mochten jullie de videocip(s) ook willen, laat mij dat dan svp even weten en dan stuur ik ze alsnog.
Wij hopen van harte dat ze zullen aanspreken en dat de luisteraars ervan zullen genieten.
Wij denken dat het een lekkere zomerse single is geworden met een upbeat en lekkere dansbare sound. En de clip past er te gek bij.
Inmiddels hebben al ruim 400 stations in Nederland, België, Engeland en de VS toegezegd de Nederlandse, Engelse of beide versies te zullen draaien. De eerste reacties op de tracks en de video’s zijn gelukkig zeer positief en enthousiast.
Ik ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden en wij zouden het zeer op prijs stellen als hij een plekje op de playlist zou kunnen krijgen. Mochten er vragen/opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag.

Voor nu heel hartelijk dank voor de tijd, support en eventuele airplay!

Muzikale groeten,
STANDAARD